top of page

5. GELENEKSEL AİLE BULUŞMASI

Kaçıncı oldu tam hatırlamıyorum ama bir yerden başlamak lazım saymaya deyip 5. GELENEKSEL AİLE BULUŞMASI koydum bu kahvaltının adını :)

Velilerim ile her sene yaptığımız etkinliklerin bir yenisini daha yaptık. Bu sene eşimin sınıfı da aramıza katıldı ve daha bir güzel oldu. Çocuklarımız anne ve babalarıyla geldiler. Aileler birbiriyle tanıştılar. Harikalar Diyarı’nda kahvaltıda buluştuk. Hem de ne buluşma… El birliğiyle semaverleri yaktık, masaları hazırladık… Açık büfe kahvaltı yaptık. Kahvaltının favorisi ise tarhana çorbasıydı :) Bu gidişle klasikleşen bir çorba etkinliği de yapacağız :) Yüz kişiye yakın katılım ile bambaşka bir gün geçirdik.

Daha öncesinde kuzu çevirme, aile kampı, toplu yemek organizasyonları, toplu iftar, şehir dışı gezilerde velilerimizle bir araya gelmiştik. Özellikle ilkokul çağındaki çocuğun yetişmesi klasik öğrenci-öğretmen iletişimiyle mümkün değil. Dershane mantığıyla verilen eğitimin yetersiz, hatta zararlı olduğunu düşünüyorum. Öğretmenliğe başladığım ilk günden bu yana farklı yaklaşım, samimi tutumlar sergilemeye çalıştım. Farklı etkinlikler, farklı beceriler, farklı oyunlar… Farklılıklar sunmaya çalıştım. Bu güne kadar faydasını gördüm.

Gün oldu ahşap boyama kursu açtık, gün oldu baba-çocuk, anne-çocuk yarışmaları yaptık, halat çekme oynadık babalarımızla, çiğ köfte yeme yarışına girdi annelerimiz, kar tatilinde biz tatil yapmadık da kardan adam yaptık, kartopu savaşı yaptık, birbirimizin evlerine gittik misafirliğe, kimisi çiğ köfte yaptı, kimisi kelle paça… Ellerimizde tahtalar, çekiçler çivi futbolu yaptık beraberce. Mutlu oldum onlarla. Sadece çocuklarını değil, ailelerini de sevdim. Sadece çocuk değil, aileleri de mutlu oldu, mutlu bireylerin kıvılcımı eğitim meşalemizi yaktı. İyi ki varsınız sevgili velilerim.

bottom of page