top of page

JENGA SINIF TURNUVASI

Jenga fiziksel ve zihinsel beceri oyunudur. Babasının işi nedeniyle Afrika'da bulunan Leslie Scott isimli bir kız Afrika'da canı sıkılınca kendisinden 12 yaş küçük olan kardeşiyle oynamak için tahtalarla bu oyunu bulmuştur.

Nasıl Oynanır?

54 tahta bloktan oluşur. Her katta 3 blok olmak üzere 18 katlık bir kule oluşturulur. Oyuncular sırayla bu onsekiz katlık kuleden bir bloğu çeker ve kulenin üstüne yine başlangıçtaki gibi dizmeye başlarlar. Yalnız oyuncular dokundukları bloğu çekmeli bunu yaparken de tek ellerini kullanmak zorundadırlar. Kule devrilmeden önce son bloğu kim çekmişse oyunu kaybeder. Eğer tekrar oynanmak istenirse blokları toplayıp kule haline getirme görevi bir önceki oyunu kaybedenindir.

Sınıfta öğrencileri eşleştirdim ve eleme usulü turnuva yaptım. İzleyiciler için oyun alanından uzak bir yer belirledim ki jengalar izleyiciler tarafından yıkılmasın. Kazananlar arasında tekrar bir eşleştirme yapılarak tek kişi kalana kadar oyun devam etti. Çok eğlendiler. Her sınıfta olması gerektiği kanaatindeyim.

bottom of page