top of page

Yıldıztepe Kayak Merkezi (ILGAZ)

Ilgaz Yıldız tepe Doğa ve Kış Sporları merkezi İç Anadolu bölgesinin kuzeyinde Çankırı’ya 65km, Ankara’ya 195km, İstanbul’a 450 km, Ilgaz ilçesine16 km ve Kastamonu Ankara karayoluna 6 km uzaklıktadır.

Hafta sonu ne yapalım diye düşünürken Elmadağ Kayak Merkezi'ne gitmeye karar verdik. Gittik ama kayak yapmayı bilmeyen bizler için cazip gelmedi. Hem çok kalabalık, hem kayak yapmayanların binebileceği telesiej yoktu. Bir çay içtik. Ne yapalım diye birbirimize bakınırken hadi Ilgaz'a gidelim dedik ve çıktık yola. Ankara'dan iki buçuk saat sürdü. Biz gittiğimizde geç olmuştu ve telesiej kapanmıştı. Gidecek olanların erken gitmesinde fayda var. Daha önce gittiğim için telesiejle ilgili yorumlarımı da paylaşacağım.

Mevcut Ilgaz Dağı kayak merkezine de 10 km mesafededir. Rakımı daha düşüktür. Çok soğuk değildir. Teleferik uzunluğu çok daha fazladır. (1600m)

Bizim gittiğimiz gün hava durumu gayet güzeldi ama akşama doğru hava soğumaya başladı. Bir ara göstergede -9 dereceyi gördük.

https://youtu.be/hoBy1kgdFaM

Ilgaz Yıldız tepe Doğa ve Kış Sporları merkezinde, 2 adet beyb lift ve Saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli Deta Chable Telesiej var. Kış sporlarına yeni başlayanlar için 600m uzunluğunda %25 eğimli pistleri vardır. ( Karınca Pisti ve Ay Işığı Pisti ).

Daha önce çektiğim bir telesiej videosu

Kayakla işim yok ben gezmeye gidiyorum diyenler için de gayet keyiflidir. Piknik yapmaya çok uygun ve otopark problemi yok. Arada bir ısınmak için kafeterya var. Pahalı bir yer değil. Telesieje mutlaka binmelisiniz. Yukarıya çıkıp, manzaranın tadını çıkarın, yürüyüş yapın, kar topu savaşı yapın. Kayak yapmıyorsanız yine telesieje binip, inin. Telesiej yolculuğu çok keyifli.

bottom of page